De teksten op deze pagina zijn geschreven vanuit een persoonlijke levensbeschouwelijke interesse en de inhoud ervan speelt als zodanig geen rol in de gesprekken, daar presenteer ik mij levensbeschouwelijk neutraal. Recent geschreven artikelen zijn te lezen op de blogpagina's.
In 2008 leverde ik een bijdrage aan documentaire, internet- en dvd-project ‘Mag ik dood’. Een initiatief van de Humanistische Omroep en het Humanistisch Verbond om de discussie aan te moedigen rondom de stervenswens van psychiatrische patiënten. Mag ik dood Het weblog ‘Mag Ik Dood’ geeft informatie over het ontstaan en de achtergrond van de gelijknamige documentaire. Mag ik dood gaat over het gebrek aan hulp voor chronisch psychiatrische patiënten met een doodswens. Wat kun je ondernemen, als je niet ‘echt’ lichamelijk ziek bent? Waarom krijgen chronisch psychiatrisch patiënten maar zo zelden stervenshulp van hun arts? Wat betekent dat voor hen en hun nabestaanden? Waarom is de doodswens zo moeilijk bespreekbaar? Deze vragen staan centraal op het Doc Blog Mag ik dood. De documentaire werd gemaakt door Eveline van Dijck.
In 2010 schreef ik een bijdrage voor het boek ‘De strijd voorbij – euthanasie in de psychiatrie’: De eigen weg. Hierin wordt de weg beschreven die iemand kan gaan indien een euthanasieverzoek niet ingewilligd wordt door de psychiater. Euthanasie in de psychiatrie Jeanette Croonen en Carine de Vries (+… 2015) willen de aandacht vragen van psychiaters en andere hulpverleners voor de problematiek van het zelfgewilde levenseinde. En de mogelijkheid van hulp bij zelfdoding voor psychiatrische patiënten met een doodswens realiseren. Deze doodswens moet serieus worden genomen en mag niet worden gebagateliseerd. Hulpverleners moeten over een dergelijk verzoek met patiënten in gesprek gaan: waarom is deze wens er en wat ligt er aan ten grondslag?
In 2010 verscheen het boek 'De utopie van de vrije markt' van Hans Achterhuis waarin hij het neoliberalisme als die vorm van kapitalisme ontmantelde die verantwoordelijk gesteld kan worden voor het veroorzaken van de huidige financiële crises. In dat boek wijst hij de filosofische roman 'Atlas Shrugged' van Ayn Rand aan als hét utopisch voorbeeld voor menig ontspoorde econoom en politicus. Ik zet vraagtekens bij de lezing van Rand door Achterhuis: Bokken met Hans Achterhuis - polemiek Het kapitalisme volgens Ayn Rand - verdieping Ayn Rand is een 20ste eeuwse provocatieve denker. Naast een eigenzinnige ethiek heeft zij ook duidelijke opvattingen had over politiek en economie: Free Market Revolution - boekbespreking